GoOpen: Fri programvare i anbudsprosesser

Sammendrag fra innlegg på GoOpen:

Fri programvare i anbudsprosesser og bruk av Statens standardavtaler, Mona Naomi Lindtvedt, seniorrådgiver, DIFI

Innlegget omhandlet Statens standardavtaler of IT-anskaffelser og for konsulenttjenester.

Nye versjon er laget for 2009 med regulering av fri programvare. Er innrettet mot situasjoner hvor man har fri programvare som deler av den helhetlige leveransen. Inneholder bl.a. retningslinjer for plikter for leverandøren, for eksempel at det ikke skal brukes fri programvare med lisensbetingelser som er forenlige med kravene til leveransen. Andre eksempler er at leverandøren må bruke “aktsomhet” ved valg av fri programvare (anerkjente lisenser). 

Når kunden selv velger fri programvare, er stort sett leverandøren fritt for alt ansvar knyttet til programvaren bortsett fra at leverandør plikter å delta i en rådgiverrolle og med feilretting (mot betaling).

Problemstilling fra salen: Kunden er engtselige ift endringer leverandør gjør på fri programvare, og om dette skal deles tilbake “upstream”. Svar: avtalen regulerer ikke at kode skal sendes og deles med utviklings-communitier. I det hele tatt omhandler disse reguleringen mest å definere hvordan risikoen rundt fri programvare skal håndteres, dvs hvem som har ansvaret (kunde eller leverandør) for risikoen i de enkelte prosjektene.

(Innlegget var ikke så opplysende og interessant som jeg hadde håpet).

Leave a comment